SON DAKİKA
Hava Durumu

#Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı

Porsuk Haber Ajansı - Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Odunpazarı’ndan Sevgi Ormanı Haber

Odunpazarı’ndan Sevgi Ormanı

Odunpazarı Belediyesi, 7’ncileri gerçekleştirilen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı kapsamında fidan dikim etkinliği düzenledi. 75. Yıl Mahallesi’nde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği ile Sevgi Ormanı oluşturuldu. Odunpazarı Belediyesi tarafından Odunpazarı Meydanı’nda The Voice Of The Wood”- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleştirilen 7. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde “Flame Of The City”- Şehrin Ateşi sloganı ile düzenlenen 7. Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda sanatçılar çalışmalarını tamamladı. Birbirinden eşsiz eserlerin ortaya çıktığı festivaller, Eskişehirli sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Odunpazarı Belediyesi her festivalde olduğu gibi 7’ncileri gerçekleştirilen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı kapsamında da fidan dikim etkinliği düzendi. 75. Yıl Mahallesi’nde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği ile Sevgi Ormanı oluşturuldu. 75. Yıl Mahallesi Vali Naim Cömertoğlu Sokak ile Vali Münir Raif Güney Sokak kesişimin de bulunan Sevgi Ormanı, 2 bin 400 m 2’ lik bir alana sahip. Sevgi Ormanı Fidan Dikim Etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, şehir dışında olduğu için katılamazken, etkinlikte Odunpazarı Belediyesi Başkan Vekili Cahide Tetik, festivale katılan sanatçılar ve çok sayıda Eskişehirli yer aldı. BURADA DİKİLEN HER BİR FİDAN BÜYÜYEN SEVGİ VE UMUTLA HAYAT BULACAK Etkinlikte konuşan Cahide Tetik, Fidan Dikim Etkinliğine katılan herkese Başkan Kurt’un selam ve sevgilerini iletti. Doğanın insanlara sunduğu güzellikleri korumak ve geleceğe daha yeşil bir dünya bırakmak adına bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Tetik, “Her yıl festivalimizde oluşturduğumuz ormanlar, sadece çevremize değil, geleceğimize de yapılan birer yatırımdır. Bu sene oluşturduğumuz ormanın adını “Sevgi Ormanı” olarak belirledik. Sevgi, bir araya getiren, büyüten ve güzelleştiren en güçlü duygudur. Bu orman, işte tam da bu anlamda, burada dikilen her bir fidanda büyüyen sevgi ve umutla hayat bulacak. Bu yılki festivalimizde, sanatın ve doğanın iç içe geçtiği bu güzel etkinliğimizde, siz değerli katılımcılarımızla birlikte bir Sevgi Ormanı oluşturuyoruz. Her diktiğimiz fidan, geleceğe bırakacağımız bir mirastır. Umuyorum ki, bugün burada diktiğimiz fidanlar, yıllar sonra büyüyerek gölge olacak, kuşlara yuva olacak, şehrimize güzellik katacak. Doğa, hepimizin ortak mirasıdır ve biz bu mirası koruyarak gelecek nesillere aktarmakla sorumluyuz” dedi. Konuşmaların ardından fidan dikim etkinliğine geçildi. Eline kürek alan etkinlik katılımcıları önce fidanları toprağa dikti. Ardından da can suyunu verdi.

Başkan Kurt Festival Alanında Sanatçıları Yalnız Bırakmadı Haber

Başkan Kurt Festival Alanında Sanatçıları Yalnız Bırakmadı

Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncileri düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı altıncı günü geride bıraktı. Festivallerde, sanatçılar çalışmalarına devam ederken, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt festival alanına giderek sanatçıları yalnız bırakmadı. Odunpazarı Belediyesi tarafından “The Voice Of The Wood”- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleştirilen 7. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ile “Flame Of The City”- Şehrin Ateşi sloganı ile düzenlenen 7. Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Odunpazarı Tarihi Bölgede devam ediyor. Altıncı günü geride bırakan şehrin festivalleri, 7 Eylül’e kadar devam edecek. SANATÇILARLA SOHBET ETTİ 2’si yabancı 9 sanatçının katıldığı Ahşap Heykel Festivalinde sanatçılar çalışmalarını Odunpazarı Meydanı’na kurulan dev çadırda sürdürüyor. 2’si yabancı 10 sanatçının katıldığı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda çalışmalar, Odunpazarı Belediyesi Şehrin Ateşi Seramik Galerisinde gerçekleşiyor. Prof. Dr. İnayet Sevim Çizer’in onur konuğu olduğu çalıştayda, seramik sanatçıları bir birinden güzel ve eşsiz eserlere imza atıyor. Şehrin Ateşi Seramik Galerisinin bulunduğu Arasta El Sanatları Çarşısının avlusuna çeşitli pişirim tekniklerinin uygulandığı fırınlar kuruluyor. Çalıştay kapsamında bu güne kadar Macun Lüsteri, Raku ve Lüsteri Pişirimleri yapıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, alana giderek sanatçıları yalnız bırakmadı. Festival alanını gezen Başkan Kurt, sanatçıların çalışmaları ile yakından ilgilendi. Sanatçılarla sohbet eden Başkan Kurt, eserleri hakkında bilgi aldı. ESKİŞEHİR KIRIM DERNEĞİ HALK DANSLARI GÖSTERİSİ YAPTI Festival alanına kurulan stantlarda ise, ahşap ustaları tarafından yapılan ahşap hediyelik eşya, biblo ve tablolar sergilenerek, satışa sunuluyor. Festival süresince Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü halk dansları ve müzik dinletileri gerçekleştiriyor. Demokratik kitle örgütleri müzik ve dans grupları ile gençlik grupları ve gençlik toplulukları festivale renk katıyor. Eskişehir Kırım Derneği, Halk Dansları Gösterisi yaptı. Başkan Kurt’un da izleyicileri arasında bulunduğu gösteri, büyük beğeni topladı. WORKSHOPLAR DÜZENLENİYOR Ayrıca festival kapsamında workshoplar düzenleniyor. A4 boyutundaki ıhlamur ağaçlarını oyarak ahşaba dokunma fırsatı yakalayan katılımcılar, eş zamanlı olarak Seramik Galerisi’nde çamurdan hazırlanmış karolara çeşitli desenler çizerken, torna tezgahları ile çamuru şekillendiriyor. Her iki festival de 7 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek sergiler ile sona erecek. Ahşap Festivali’nin sergisi saat 15.00’te Ahşap Eserler Galerisinde, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın sergisi de saat 17.00’de Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde gerçekleştirilecek.

Bilim, Sanat İle Gelenek Sorkun’da Bir Araya Geldi Haber

Bilim, Sanat İle Gelenek Sorkun’da Bir Araya Geldi

Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncileri düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı beşinci günü geride bıraktı. Festivallerde, sanatçılar çalışmalarına devam ederken Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı kapsamında çömlekleri ile meşhur olan Sorkun’a gezi düzenlendi. Odunpazarı Belediyesi tarafından “The Voice Of The Wood”- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleştirilen 7. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ile “Flame Of The City”- Şehrin Ateşi sloganı ile düzenlenen 7. Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Odunpazarı Tarihi Bölgede devam ediyor. Beşinci günü geride bırakan şehrin festivalleri, 7 Eylül Cumartesi gününe kadar devam edecek. Festivaller nedeniyle Tarihi bölgenin bir yanından çekik ve tokmak sesleri yükselirken, diğer tarafı ise toprak ile ateşin büyülü dansına ev sahipliği yapıyor. SORKUN’U GEZDİLER Odunpazarı Belediyesi, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı kapsamında, çömlekleri ile meşhur olan Sorkun’a gezi düzenledi. Bilimin, sanatın ve geleneğin bir araya geldiği gezide, seramik sanatçıları, çömlekçiler ile sohbet ederek, çömlekleri inceledi. ESERLER ŞEKİLLENİYOR Çalışmalarını Odunpazarı Meydanı’na kurulan dev çadırda sürdüren Ahşap Heykel Festivaline ise 2’si yabancı 9 sanatçı katıldı. Ahşap sanatçıları bu yıl, genellikle oyma üzerine ve küçük eser çalışıyor. Eserlerin şekillendiği festivale, Eskişehirliler de yoğun ilgi gösteriyor. Çadır alanını gezen sanatseverler, çalışmaları ilgi ile takip ediyor. Her iki festival de 7 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek sergiler ile sona erecek. Ahşap Festivali’nin sergisi saat 15.00’te Ahşap Eserler Galerisinde, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın sergisi de saat 17.00’de Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde gerçekleştirilecek.

Şehrin Festivallerinde Eserler Şekilleniyor Haber

Şehrin Festivallerinde Eserler Şekilleniyor

Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı üçüncü günü geride bıraktı. 4’ü yabancı 19 sanatçının katıldığı festivallerde, eserler şekillenmeye başladı. Bölgeyi gezemeye gelen turistlerin ve Eskişehirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festivaller kapsamında birbirinden güzel etkinlik, konser ve workshoplar da düzenleniyor. Odunpazarı Belediyesi tarafından “The Voice Of The Wood”- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleştirilen 7. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ile “Flame Of The City”- Şehrin Ateşi sloganı ile düzenlenen 7. Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Odunpazarı Tarihi Bölgede devam ediyor. Üçüncü günü geride bırakan şehrin festivalleri, 7 Eylül’e kadar devam edecek. HER GÜN FARKLI BİR PİŞİRİM TEKNİĞİ UYGULANIYOR 2’si yabancı 10 sanatçının katıldığı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda çalışmalar, Odunpazarı Belediyesi Şehrin Ateşi Seramik Galerisinde gerçekleşiyor. Prof. Dr. İnayet Sevim Çizer’in onur konuğu olduğu çalıştayda, seramik sanatçıları bir birinden güzel ve eşsiz eserlere imza atıyor. Şehrin Ateşi Seramik Galerisinin bulunduğu Arasta El Sanatları Çarşısının avlusuna çeşitli pişirim tekniklerinin uygulandığı fırınlar kuruluyor. Çalıştay kapsamında bu güne kadar Macun Lüsteri ve Raku Pişirimleri yapıldı. Çalışmalarını Odunpazarı Meydanı’na kurulan dev çadırda sürdüren Ahşap Heykel Festivaline ise 2’si yabancı 9 sanatçı katılıyor. Bu yıl, genellikle oyma üzerine ve küçük eser çalışan sanatçıların, eserleri de şekillenmeye başladı. MÜZİK DİNLETİLERİ VE DANS GÖSTERİLERİ FESTİVALE RENK KATIYOR Festival alanına kurulan stantlarda ise, ahşap ustaları tarafından yapılan ahşap hediyelik eşya, biblo ve tablolar sergilenerek, satışa sunuluyor. Festival süresince Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü halk dansları ve müzik dinletileri gerçekleştiriyor. Demokratik kitle örgütleri müzik ve dans grupları ile gençlik grupları ve gençlik toplulukları festivale renk katıyor. SAHİPLENMEK SİZDEN, YAŞAM BOYU AŞILARI BİZDEN! Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi de alanda “Sahiplenmek sizden, Yaşam boyu aşıları bizden” sloganı ile stant açtı. Stantta sahipsiz hayvanlarının sahiplenilmesi için çalışma yürüten yetkililer, vatandaşlara “Satın alma sahiplen” çağrısı yapıyor. WORKSHOPLAR DÜZENLENİYOR Ayrıca festival kapsamında workshoplar düzenleniyor. A4 boyutundaki ıhlamur ağaçlarını oyarak ahşaba dokunma fırsatı yakalayan katılımcılar, eş zamanlı olarak Seramik Galerisi’nde çamurdan hazırlanmış karolara çeşitli desenler çizerken, torna tezgahları ile çamuru şekillendiriyor. Her iki festival de 7 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek sergiler ile sona erecek. Ahşap Festivali’nin sergisi saat 15.00’te Ahşap Eserler Galerisinde, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın sergisi de saat 17.00’de Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde gerçekleştirilecek.

Şehrin Festivalleri Devam Ediyor Haber

Şehrin Festivalleri Devam Ediyor

Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı ikinci günü geride bıraktı. Bir birinden değerli sanatçı ve bilim insanlarının yer aldığı festivallere, Eskişehirliler de büyük ilgi gösteriyor. Odunpazarı Belediyesi tarafından “The Voice Of The Wood”- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleştirilen 7. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ile “Flame Of The City”- Şehrin Ateşi sloganı ile gerçekleştirilen 7. Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, Odunpazarı Tarihi Bölgede devam ediyor. SANATÇILAR ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’na 2’si yabancı 10 sanatçı katıldı. Odunpazarı Belediyesi Şehrin Ateşi Seramik Galerisinde gerçekleşen çalışmalar, Çalıştayın Onur Konuğu Prof. Dr. İnayet Sevim Çizer’in sunumu ile başladı. Atölye çalışmasına çalıştayın ikinci gününde de devam eden Çizer, çalıştaya katılan diğer sanatçılarla birlikte bir birinden güzel eserler ortaya çıkardı. Çalışmalarını Odunpazarı Meydanı’na kurulan dev çadırda sürdüren Ahşap Heykel Festivaline ise 2’si yabancı 9 sanatçı katıldı. Ahşap sanatçıları bu yıl, genellikle oyma üzerine ve küçük eser çalışıyor. Eserlerin şekillenmeye başladığı festivale, Eskişehirliler de yoğun ilgi gösteriyor. Çadır alanını gezen sanatseverler, çalışmaları ilgi ile takip ediyor. MÜZİK DİNLETİLERİ VE DANS GÖSTERİLERİ FESTİVALE RENK KATIYOR Festival alanına kurulan stantlarda ise, ahşap ustaları tarafından yapılan ahşap hediyelik eşya, biblo ve tablolar sergilenerek, satışa sunuluyor. Festival süresince Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü halk dansları ve müzik dinletileri gerçekleştiriyor. Demokratik kitle örgütleri müzik ve dans grupları ile gençlik grupları ve gençlik toplulukları festivale renk katıyor. WORKSHOPLAR DÜZENLENİYOR Ayrıca festival kapsamında workshoplar düzenleniyor. A4 boyutundaki ıhlamur ağaçlarını oyarak ahşaba dokunma fırsatı yakalayan katılımcılar, eş zamanlı olarak Seramik Galerisi’nde çamurdan hazırlanmış karolara çeşitli desenler çizerken, torna tezgahları ile çamuru şekillendiriyor. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında 01 Eylül Pazar günü saat 16.30’da Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nde Tornet Etkinliği düzenlenecek. Her iki festival de 7 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek sergiler ile sona erecek. Ahşap Festivali’nin sergisi saat 15.00’te Ahşap Eserler Galerisinde, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın sergisi de saat 17.00’de Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde gerçekleştirilecek.

Odunpazarı Festivale Doyacak Haber

Odunpazarı Festivale Doyacak

Odunpazarı Belediyesi Ağustos ayında iki uluslararası festivali aynı zamanda düzenlemeye hazırlanıyor. The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleşen Odunpazarı Belediyesi Uluslararası Ahşap Heykel Festivali” ve Odunpazarı Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 30 Ağustos Cuma başlayacak. Her iki festivalinde bu yıl 7’ncisini gerçekleştirecek olan Odunpazarı Belediyesi, 29 Ağustos Perşembe günü ise Festival yürüyüşü yapacak. Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı Tarihi Bölgede iki uluslararası festivali eş zamanlı düzenlemek için hazırlıklara başladı. “The Voice Of The Wood”- Ahşabın Sesi sloganı ile gerçekleştirilen Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ile “Flame Of The City”- Şehrin Ateşi sloganı ile gerçekleştirilen Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 30 Ağustos Cuma günü 14.00’de gerçekleştirilecek açılış seremonisi ile başlayacak. Her iki festivalinde 7’ncisi gerçekleşirken, tarihi bölgenin bir köşesinden tokmak sesleri yükselirken, bir diğer köşesinde toprakla ateşin büyülü dansı sergilenecek. Eş zamanlı planlanan Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı 30 Ağustos-7 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 29 Ağustos Perşembe günü festival yürüyüşü yapılacak. Saat 17.00’de Hamamyolu Köprüsünden başlayacak yürüyüş yürüyüşü, Şehrin Ateşi Seramik Galerisinde sona erecek. FESTİVALLERE 4’Ü YABANCI 19 SANATÇI KATILACAK Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayına 2’si yabancı 10 sanatçı, Ahşap Heykel Festivaline ise 2’si yabancı 9 sanatçı katılacak. Ahşap sanatçıları bu yıl, genellikle oyma üzerine ve küçük eser çalışacak. Her iki festivalin sergisi de 7 Eylül Cumartesi günü açılacak. Ahşap Festivali’nin sergisi Ahşap Eserler Galerisinde, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın sergisi de Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde gerçekleştirilecek. FESTİVAL BOYUNCA MÜZİK DİNLETİLERİ VE DANS GÖSTERİLERİ YAPILACAK Festival süresince Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü halk dansları ve müzik dinletileri gerçekleştirecek, demokratik kitle örgütleri müzik ve dans grupları ile gençlik grupları ve gençlik toplulukları festivale renk katılacak. Ayrıca festivalin belirli günlerinde workshoplar düzenlenecek. Festival katılımcıları, A4 boyutundaki ıhlamur ağaçlarını oyarak ahşaba dokunma fırsatı yakalayacak. Eş zamanlı olarak Seramik Galerisi’nde çamurdan hazırlanmış karolar ve torna tezgahları ile festival katılımcıları çamuru şekillendirecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.