SON DAKİKA
Hava Durumu

#Tek Dam Projesi

Porsuk Haber Ajansı - Tek Dam Projesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tek Dam Projesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tek Dam Projesi Üreticilere Tanıtılmaya Devam Ediyor Haber

Tek Dam Projesi Üreticilere Tanıtılmaya Devam Ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan ‘Tek Dam’ projesi ile süt hayvancılığında verimliliği artırmayı ve üreticilerin ekonomik kazanç sağlamasını hedefliyor. Selendi İlçesi’nde gerçekleştirilen teknik gezide, proje kapsamında yapılacak çalışmalar ele alındı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda hayata geçirmek için çalıştığı ‘Tek Dam’ projesini üreticilere tanıtmaya devam ediyor. Süt hayvancılığında verimliliği artırmayı, üreticilerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi ve bölgesel üretimin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlayan proje, üreticilerden büyük ilgi gördü. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Kurucu, Selendi İlçesi’nde gerçekleştirilen teknik gezide hayvancılık işletmesi ve Antep fıstığı işleme tesisini inceledi. İncelemelerin ardından S.S. Selendi Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Dilik ve üyeleri ile bir toplantı düzenlendi. “Amacımız Hayvancılığın Ölmemesi, Üreticilerin Kazanç Elde Etmesidir” Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Selendi'de bulunan hayvancılık tesisine yönelik yaptığı değerlendirmede, “Böyle bir tesis olduğunu öğrendik ve gelip incelemek istedik. Bu tesisin modernizasyonuna, yenilenmesine ve tamir edilerek aktif hale getirilmesine hazırız. Ancak işletmesini kooperatifler aracılığı ile yapmalısınız. Biz burayı düzenleyip çalışır hale getirdiğimizde, üreticiler hayvanlarını getirerek burada hayvancılık yapabilirler. ‘Tek Dam’ projemizin mantığı, evin altında hayvancılık yapılmaması, bunun yerine sistemli bir tesis oluşturulmasıdır. Üreticiler hayvanlarını buraya getirerek daha sağlıklı ve verimli bir üretim süreci geçirebilirler. Bizim amacımız hayvancılığın ölmemesi ve üreticilerin kazanç elde etmesidir” dedi. Prof. Dr. Yusuf Kurucu ise süt alıcıları ile yapılan görüşmelere değinerek, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak süt alıcıları ile bir araya geldik. Kendileri bize kaliteli süt aradıklarını, ancak bulamadıklarını söyledi. Üreticilere destek vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. Biz de onlara, üreticilere ve kooperatiflere destek sağladığımız takdirde onların da sütü kooperatiflerden alması gerektiğini ilettik. Bunun üzerine süt alıcıları, kaliteli süt temini konusunda kooperatiflerle iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Böylece, hem üreticiler kazanç sağlayacak hem de kaliteli süt üretimi teşvik edilecek” diye konuştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmaya verdiği önem doğrultusunda yürüttüğü ‘Tek Dam’ projesi, hem üreticilerin yaşam kalitesini artırmayı hem de bölgesel hayvancılığı daha sistemli ve sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi Tek Dam Projesi’ni Anlatmaya Devam Ediyor Haber

Büyükşehir Belediyesi Tek Dam Projesi’ni Anlatmaya Devam Ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda hayata geçirdiği “Tek Dam” projesini üreticilere tanıtmaya devam ediyor. Bu yenilikçi girişim, süt hayvanı yetiştiriciliğinde verimliliği artırmayı, üreticilerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi ve bölgesel üretimin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında, süt hayvanı yetiştiricilerinin bir araya gelerek kontrollü üretim yapmaları ve hayvancılık süreçlerinde karşılaşılan zorluklara çözüm bulunması hedefleniyor. Ayrıca, kooperatifleşme ve eğitim desteğiyle üreticilerin gelirlerinin artırılması ve ekonomiye katkı sağlanması planlanıyor. Projenin bir diğer önemli amacı ise evlerin altında sağlıksız ortamlarda yapılan hayvan yetiştiriciliğinin önüne geçmek, hijyen koşullarını sağlamak ve tüketicilere ari işletme süt kalitesinde süt ve süt ürünleri sunmak. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gölmarmara, Salihli ve Sarıgöl ilçelerinin ardından, Alaşehir’in Uluderbent Mahallesi'nde düzenlenen toplantılarda, üreticilerin yaşadığı sorunlar, artan yem fiyatları ve düşük süt fiyatlarından kaynaklanan maddi kayıplar gibi zorluklar ele alındı. Ayrıca, “Tek Dam” projesinin detayları paylaşılarak öneriler değerlendirildi. Uluderbent Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, meclis üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Kurucu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Yercan, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, kooperatif üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve hayvan yetiştiricileri katıldı. Ortak Çözümler Üreteceğiz Prof. Dr. Yusuf Kurucu, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı desteklemek için “Tek Dam” projesini hayata geçirdiklerini belirterek, “Amacımız, süt üreticilerimizi bir araya getirerek daha hijyenik, verimli ve sürdürülebilir bir üretim sağlamak. Bu proje ile üreticilerimiz kooperatifleşme ve eğitim desteği alarak gelirlerini artıracak, tüketicilere daha kaliteli süt ve süt ürünleri sunulacak. Ayrıca, bir araya gelerek, yüksek yem maliyetleri ve düşük süt fiyatları gibi sorunlara ortak çözümler üreteceğiz” dedi. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise “Bu proje, üreticilerimizin daha sağlıklı ve modern koşullarda üretim yapmasını sağlayacak önemli bir adım. Alaşehir olarak bu dönüşümü destekliyor, üreticilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek’e bu değerli proje için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir ‘Tek Dam’ Projesi İle Üreticileri Birleştirecek Haber

Büyükşehir ‘Tek Dam’ Projesi İle Üreticileri Birleştirecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya verdiği önem doğrultusunda, kırsal bölgelerdeki hayvan yetiştiricilerini ‘Tek Dam’ projesi ile bir araya getiriyor.Bu yenilikçi proje, süt hayvanı yetiştiriciliğinde verimliliği artırmayı, üreticilerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi ve bölgesel üretimin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerdeki hayvan verimliliğini arttırmak, sürülerin iyileştirilmesini sağlamak ve sürdürülebilir bir üretim için yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. ‘Tek Dam’ projesi ile süt hayvanı yetiştiricilerinin bir araya gelmesi, kontrollü üretim yapılması ve ayrıca hayvan üretim süreçlerinde karşılaşılan zorluklara çözüm getirilmesi amaçlanıyor. Kooperatifleşme ve eğitim desteğiyle üreticilerin gelirlerinin artırılması ve ekonomiye katkı sağlanması için yetiştiricilerle bir araya gelindi. Projenin bir diğer önemli amacı evlerin altında hayvan yetiştiriciliği yapılmaması, hijyen koşullarının sağlanması ve ari işletme süt kalitesinde tüketiciye süt ve süt ürünleri sağlanmasıdır. Gölmarmara İlçesi Hacıveliler, Salihli İlçesi Adala ve Taytan, Sarıgöl İlçesi’nde ise Alemşahlı mahallesinde gerçekleştirilen toplantılarda, üreticilerin yaşadığı sorunlar, artan yem fiyatları ve düşük süt fiyatlarından kaynaklanan maddi kayıplar gibi zorluklar ile önerilen tek dam projesinin detayları masaya yatırılarak çözüm önerileri değerlendirildi. Toplantılara, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Prof. Dr. Yusuf Kurucu ve Salih Fulcun, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Salihli Belediyesi Kırsal Hizmetler Sorumlusu Ziya Duraslı, Adala Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hulki Yaman, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve hayvan yetiştiricileri katıldı. ÜRETİCİLERİN KOOPERATİFLEŞMESİ İÇİN DESTEK SAĞLANACAK Bu projeyle birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi, hem yerel ekonomiye katkı sağlamayı hem de üreticilerin yaşam kalitesini iyileştirmeyi hedefliyor. ‘Tek Dam’ projesi, üreticilerin kooperatifleşmesini teşvik ediyor. Kooperatifler gıda sağlığının güvencesi ve üreticinin garantisi olarak gören Manisa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, kooperatifleşmek isteyen yetiştiricilere rehberlik edecek ve eğitimler sunarak daha iyi pazarlama ve katma değer yaratma fırsatları sunacak. Bu sayede üreticilerin gelirleri artırılacak ve kırsal ekonomiye önemli katkılar sağlanacak. Ayrıca, kooperatifleşme ile birlikte üreticilerin sorunlarına ortak çözümler üretmek ve bölgesel hayvancılığı daha güçlü bir temele oturtmak da amaçlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.