SON DAKİKA
Hava Durumu

#Türkiye Yüzyılı

Porsuk Haber Ajansı - Türkiye Yüzyılı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türkiye Yüzyılı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Rektör Adıgüzel, 2. İletişim Şurası Hazırlık Çalıştayı’na Katıldı Haber

Rektör Adıgüzel, 2. İletişim Şurası Hazırlık Çalıştayı’na Katıldı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “Türkiye Yüzyılı: İletişim Yüzyılı” temasıyla düzenlenen ve açılışını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yaptığı “2. İletişim Şurası Hazırlık Çalıştayı” başarıyla tamamlandı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Çalıştay Bilim Kurulu ve Türkiye’de İletişim Eğitimi Çalışma Grubu Moderatörü olarak organizasyona katıldı. İletişim Başkanı Altun’un açılış konuşmasını yaptığı iki gün süren çalıştayda, Türkiye İletişim Modeli’nin bir uygulaması olarak Türkiye iletişim politikalarının çok paydaşlı istişare mekanizmasıyla daha da güçlendirilmesi ve geleceğin iletişim anlayışının şekillendirilmesi hedeflenirken 16 farklı başlıkta çalışma grubu da çalıştayda yer aldı. Bu kapsamda “Türkiye’de İletişim Eğitimi Çalışma Grubu” başlığı altında düzenlenen oturumun moderatörlüğü Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel tarafından gerçekleştirildi. “İletişim eğitiminin sorunları, akreditasyon, teorik ve uygulamalı eğitim, dünyada iletişim eğitimi, yeni trendler, mezuniyet sonrası kariyer olanakları ve sektörün beklentileri, akademisyen profili, medya okuryazarlığı” temalarında 27 kişiden oluşan çalışma grubuyla odak konular üzerinde çalışmalar yapıldı. Prof. Dr. Adıgüzel: “İletişim Eğitimi Çalışma Grubu’nun gerçekleştirdiği sunumlar eğitim sistemimiz, öğrencilerimiz ve sektör için başarının kapısını aralayacak temalardan oluşturuldu” Gerçekleştirilen çalıştay hakkında görüşlerini bildiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel şunları söyledi: “2. İletişim Şurası Hazırlık Çalıştayı kapsamında farklı konu başlıklarında çok verimli oturumlar gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü üstlendiğim Türkiye’de İletişim Eğitimi Çalışma Grubu’nun gerçekleştirdiği sunumlar eğitim sistemimiz, öğrencilerimiz ve sektör için başarının kapısını aralayacak temalardan oluşturuldu. Bu vesileyle çalıştaya katılan, emek veren tüm katılımcılara kendi adıma teşekkür ediyor, elde edilen çıktıların hem iletişim eğitimine hem de sektöre yüksek katkılar sunmasını diliyorum.” Şura kapsamında 16 başlıkta, 425 çalıştay katılımcısı ile kapsayıcı bir anlayışla iletişim konusunda çok yönlü çıktılar elde edildi. “2. İletişim Şurası” ana programının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla nisan ayında düzenlenmesi planlanıyor. Nihai program kapsamında panel ve konuşmaların yanı sıra moderatörler tarafından çalışma gruplarının raporları sunulacak. Raporlar ve davetli tebliğler, “2. İletişim Şurası 2025” adıyla kitap halinde yayınlanacak.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Çalıştayı Düzenlendi Haber

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Çalıştayı Düzenlendi

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Çalıştayı” Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve öğretim programlarının geliştirilmesi amacıyla düzenlenen çalıştaya Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Tolga Kumtepe, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Handan Deveci ve Doç. Dr. Şule Demirel Dingeç başta olmak üzere öğretim elemanları ve öğrenciler katılım gösterdi. Dekan Dinç: “Geçmişten bugüne eğitim modeli çok değişti” Açılış konuşmasında modern eğitim düzenine ayak uydurmanın önemine vurgu yapan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç şunları söyledi: “Türkiye Yüzyılı vizyonu, eğitim sistemimizi çağın gereksinimlerine uygun şekilde yeniden şekillendirmemizi gerektiriyor. Bu çalıştay, eğitimde yeni bir dönemin habercisidir. 2024 yılında eğitim-öğretim programı değişti. Bu program okuduğunu anlamada birkaç zorluk da ortaya çıkardı.  Bugün burada bu zorlukları ele almak ve bu programı hazırlayanları dinlemek amacıyla buradayız. Türkiye'de modern anlamda eğitimin temelleri Tanzimat dönemine denk gelir. Tanzimat'tan bugüne kadar eğitim sistemimiz içinde çok fazla çalışma yapıldı çok fazla gelişim kaydedildi. Bu gelişim odağında bu süreç boyunca en temel unsur eğitim öğretim programlarında yapılan çalışmalardır. Eğitimi geliştirmek süreçlerinde siyasetle ilgilenenler işe önce eğitim programlarını değiştirmekle başlamayı tercih ettiler. Günümüzde de bu anlayış değişikliklerle devam ediyor. Ancak halihazırda program değiştirmekte olan bir ülke olarak bu konudaki amaçlarımıza çok da ulaşabilmiş değiliz.” Açılış konuşmasının ardından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Çalıştayı’nın ilk oturumunda Geçmişten Günümüze Türkiye’de Program Geliştirme Çalıştırmaları başlığında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bilge Çam Aktaş, Programın Genel Yapısı başlığında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlker Cırık Sosyal-Duygusal Öğrenme Becerileri başlığında Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Buğra Özhan sunumlarını gerçekleştirdi. “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları Çalıştayı”nda katılımcılar öğretim programlarının incelenmesi, dijitalleşmenin eğitimdeki rolü, değerler eğitimi ve yaratıcı düşünme becerilerinin kazandırılması gibi konuları ele aldı. Paralel olarak devam eden ve 81 konuşmacının yer aldığı çalıştay gün boyunca Eğitim Fakültesinde devam etti.

Türkiye'nin Tarım Envanteri Çıkartılmış Olacak Haber

Türkiye'nin Tarım Envanteri Çıkartılmış Olacak

​Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Karaman'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti, kurum personeliyle toplantı gerçekleştirdi. Bakan Yumaklı, burada yaptığı konuşmada, Karaman'ın önemli bir tarım kenti olduğunu belirterek, “Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz kapsamında tarım ve orman sektörüne ilişkin projeleri gerçekleştirmek için Türkiye'yi karış karış geziyoruz. Önemli olan üreticilerimizin sürdürülebilir, verimli, kaliteli bir üretimi, ülkemizin gıda arz güvenliğini sağlamak için gerçekleştirmesi. Ayrıca ülkemizin tarımsal ürün ihracatını her geçen gün çok daha ileri seviyelere getirmek en büyük amacımız. Şu anki verilere göre bu yılın sonu itibarıyla tarımsal üretim ihracatının 35 milyar dolarlara yaklaşacağını tahmin ediyoruz." dedi. “TÜRKİYE'NİN TARIMSAL ENVANTERİ HER AÇIDAN TEKRAR ÇIKARTILMIŞ OLACAK" Tarım sektörünün dış etkilerden çok fazla etkilendiğine dikkati çeken Yumaklı, “İklim değişikliği başta olmak üzere konjonktürel gelişmeler hem dünyada hem de ülkemizde özellikle su başta olmak üzere doğal kaynakların korunması ve kullanma-koruma dengesinin sağlanması hususunda öne çıkıyor. Pandemi gibi hususları bundan sonraki dönemde dikkate alarak planlamalarımızı yapıyoruz." dedi. Sektörün çözüm bekleyen başka sorunlarının da bulunduğuna dikkati çeken Bakan Yumaklı, şöyle konuştu: “Bunların da her geçen gün daha iyiye, daha güzele ulaşması için çalışmaya devam ediyoruz. Elbette tarımsal üretimle alakalı en önemli husus üretim planlamasıydı. Özellikle hangi ürünün nerede, ne kadar üretileceğine dair, suyu merkeze alan, kaynaklarımızı göz önüne alan ve üreticilerimizin öngörüsünü sağlayacak üretim planlamasını 2024 içerisinde hayata geçirdik. Tabii tek başına bu üretim planlaması kavramının yeterli olmayacağını, bunun araçlarının uygulanması gerektiğini de ifade etmek gerekir. Doğrudan ve dolaylı destekler, işlenmeyen tarım arazilerinin ekonomiye katkısının sağlanması ve sözleşmeli üretimin büyük oranda devreye alınması, üretim planlamamızın başarıya ulaşmasındaki en önemli unsurlar. Diğer bir konu da tarım sayımı konusuydu. Bu sayım, 2001'den sonra ilk kez yapılmış olacak ve tarım sayımıyla Türkiye'nin tarımsal envanteri her açıdan tekrar çıkartılmış olacak." Tarımsal desteklemelerin yeni planlamayla daha etkin ve verimli hale getirildiğini vurgulayan Yumaklı, destek modelinin temel destekler, planlama desteği ve üretim geliştirme desteği olarak 3 ana başlıkta toplandığını, bu desteklemelerin her bir çiftçiye anlatılmasının uygulamada büyük başarı göstereceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.